Blog
mart. 14

Vrei o cariera in asigurari? Ce aptitudini trebuie sa ai?

Daca iti doresti o cariera in asigurari, este important sa cunosti aptitudinile necesare pentru a avea succes in acest business. Iti prezentam in continuare, o lista cu aptitudinile pe care le consideram importante.

Aptitudini de comunicare

Fiecare dintre abilitatile de comunicare vor juca un rol important in diferite aspecte ale activitatii tale, de la completarea documentelor, la comunicarea in mod eficient cu membrii publicului si colegii tai.

Orientarea catre client

Pentru o cariera de success in asigurari, un rol cheie il joaca intelegerea nevoilor clientilor, profesionalismul, gestionarea timpului propriu si a asteptarilor acestora, precum si realizarea promisiunilor facute clientilor.

Spirit de echipa

Desi sunt momente in care lucrezi independent, in cele din urma vei lucra intr-o echipa, unde impreuna veti atinge obiectivele companiei. Cateva exemple de situatii in care te vei gasi lucrand impreuna cu alte persoane, pot fi: gasirea solutiilor la problemele care pot aparea in desfasurarea activitatii, dezvoltarea unor strategii pentru a gestiona riscul in mod eficient.

Spirit analitic

Prelucrarea informatia este o etapa importanta in asigurari, fie ca este vorba de cautarea riscurilor  la care este supus clientul, fie ca este vorba de a analiza diferite optiuni de asigurare in vederea gasirii celei mai bune polite pentru client.

Aptitudini tehnice

Cei care lucreaza in asigurari trebuie sa fie familiarizati cu calculatoarele si calculele matematice. Se pot folosi de o varietate de programe, inclusiv programe de gestiune a relatiilor cu clientii.

About The Author