Blog
mart. 14

Laptop sau PC. Ce aleg pentru birou?

Dilema laptop versus desktop a fost de cele mai multe ori decisa de mobilitate sau de performanta. De multe ori, persoanele care lucreaza de la distanta au ales laptop-uri, in timp ce persoanele care stau la birou, au optat pentru PC. Din fericire, tehnologia computerizata a evoluat semnificativ fata de perioada in care laptop-urile aveau baterii cu durata de viata limitata, iar desktop-uri incurcaturile greoaie de fire si cabluri.

Cand alegi un calculator pentru birou, prima decizie este daca doresti sa cumperi PC sau laptop pentru angajatii tai. In cazul in care angajatii tai sunt la dispozitia clientilor si trebuie sa desfasoare activitati precum demo-uri online de produs, decizia nu este foarte grea si nu necesita timp de gandire, solutia cea mai buna este reprezentata de laptop-uri. In mod similar, daca stii ca exista posibilitatea ca angajatii tai sa munceasca in afara biroului, laptop-ul este cea mai buna alegerere.

Daca doresti, le poti oferi in continuare angajatilor o experienta a desktop-ului atunci cand sunt la birou, prin utilizarea unei statii de andocare care le permite sa utilizeze cu usurinta monitoarele de tip desktop, tastatura, mouse-ul si alte echipamente, cum ar fi difuzoarele, impreuna cu laptop-ul atunci cand se afla la birou.
Dezavantajul laptop-urilor este ca acestea sunt mai scumpe si costa mai mult pentru a le repara atunci cand exista o problema. Asa ca, daca nu ai nevoie ca angajatii tai sa ia computerele de la birou, alegerea cea mai buna o reprezinta calculatoarele de tip desktop.

Prin urmare, pentru a lua decizia cea mai buna, aceasta ar trebui sa se bazeze in primul rand pe dimensiunea bugetului si utilitatea calculatorul. In acest sens, iti prezentam in continuare si alti  factori de luat în considerare: greutate, dimensiune si portabilitate; ergonomia; fiabilitatea; suport conectare si furt.

About The Author