Blog
mart. 14

Cum sporesc productivitatea la birou?

Implicarea angajatilor si productivitatea merg mana in mana. Angajatii foarte implicati sunt angajatii fericiti, iar cercetarile au dovedit ca fericirea poate imbunatati productivitatea angajatilor cu pana la 50%. Exista numeroase aplicatii privind productivitatea la locul de munca si instrumente promitatoare desitinate cresterii performantei, dar uneori totul depinde de imbunatatirea concentrarii si a catorva schimbari rapide in obiceiuri si mediu.

Pentru a stimula fericirea angajatilor, care se poate concretiza in cresterea productivitatii la locul de munca, incearca punerea in aplicare a uneia dintre urmatoarele abordari:

Incurajarea pauzelor distractive din urmatoarele motive:
1. Tin departe plictiseala si ajuta la mentinerea concentrarii;
2. Ajuta la o mai buna informare;
3. Incurajeaza reevaluarea obiectivelor.

Incurajeaza pauzele si distractia in birou. Lasati angajatii sa ia parte la media sau pauze de exercitii sociale, pranzuri in echipa sau sarbatorirea zilelor de nastere, a sarbatorilor. Pauzele obligatorii permit angajatilor sa-si limpezeasca mintea, reduc oboseala mentala si ridica moralul echipei. Nu stabili o limita stricta de timp deoarece pauze controlate nu sunt eficiente. Permite-le angajatilor sa ia pauze unde se simt confortabil, astfel incat sa se poata bucura de pauzele lor, sa nu stea cu ochii pe ceas.

Creeaza camere pentru odihna si recreere

Angajatii cauta o balanta intre sanatate, munca si viata personala. Poate fi complicata mentinerea aceastei balante, spre exemplu poate fi greu sa ajungi la sala cand muncesti 8 ore pe zi, in fiecare zi, sa pregatesti cina, sa petreci cateva clipe cu copii sau sa ai grija de animalele de companie. Usureaza-le viata angajatilor si arata-le ca iti pasa prin crearea unui spatiu in birou, pentru fitness, clase de yoga si alte spatii de odihna si recreare.

Nu impune un program standard 9 A.M – 5 P.M

Spre exemplu, unele persoane sunt mai productive daca isi incep programul de la 7 A.M, iar altele sunt mai eficiente dupa ore mai tarzii. Daca poti fi mai flexibil din acest punct de vedere si le poti oferi angajatilor tai, timpul de ore de care au nevoie pentru a fi eficienti, vei ridica moralul angajatilor si se va crea o legatura mai stransa intre voi.

Desi multe studii arata ca programul flexibil de munca conduce la sporirea sanatatii mentale si fizice, multe companii mentin programul standard. Motivul principal pentru care angajatorii mentin un program fix este pentru ca nu considera ca angajatii vor ramane la fel de productivi sau vor deveni mai productivi cu un program mai flexibil.

About The Author