Blog
feb. 23

Amenajarea biroului in stil Feng Shui

Locul de munca amenajat in stil Feng Shui poate avea o serie de beneficii asupra ta si a angajatilor tai, contribuind in sens pozitiv asupra concentrarii, inspiratiei si productivitatii si sporind creativitatea, succesul si comportamentul disciplinar. In acest sens, prezentam 6 instructiuni esentiale pe care sa le ai in vedere:Inlatura dezordinea si organizeaza-ti lucrurile

1.Ordine si curatenie

Ordonarea lucrurilor din birou este cea mai importanta etapa in organizeaza biroului in stil Feng Shui, dezordinea avand un puternic impact asupra starii emotionale, mentale si spirituale a fiecarei persoane. In momentul in care faci ordine in birou, cresti energia pozitiva care va contribui la o serie de beneficii, precum: sporeste eficacitatea, eficienta si productivitatea; ofera disciplina, creativitate si succes; imbunatateste claritatea mentala si abilitatea de concentrare; reduce stresul si reda o stare de relaxare si liniste; elibereaza spatiu pentru noi proiecte.

In continuare, creaza un sistem personal  de organizare care functioneaza cu succes, astfel incat sa mentii un birou curat si bine organizat. Toate lucrurile care te ajuta in desfasurarea activitatii, trebuie sa fie aproape de tine pentru a nu fi nevoie sa te ridici de la birou in vederea indeplinirii sarcinilor zilnice.

2. Asigura-te ca biroul este in locul potrivit

Intr-un birou amenajat in stil Feng Shui trebuie sa te asiguri ca te afli in pozitia care simbolizeaza „puterea”, prin faptul ca poti vedea usa atunci cand stai la birou. De asemenea, este important sa poti vedea cat mai mult posibil din incapere. Daca stai prea aproape de usa, vei fi distras de detaliile marunte care apar in decursul unei zile lucratoare.

Daca te afli in situatia in care trebuie sa imparti biroului cu alta persoana, nu trebuie sa stati fata in fata, sau spate in spate, deoarece aceste pozitii pot crea conflicte.

3. Utilizeaza opere de arta si imagini/ tablouri adecvate

Amenajeaza-ti biroul cu tablouri, obiecte, flori, opere de arta, care sa iti mentina si sa iti sporeasca inpiratia, creativitatea si productivitatea. Adauga ilustratii si motto-uri care simbolizeaza obiectivele tale.

Fiecare obiect din biroul tau are o influenta semnificativa asupra ta. Asigura-te ca este una pozitiva

4.Echilibreaza si armonizeaza spatiul

Echilibrarea si armonizarea sunt aspecte importante in amenajarea biroului in stil Feng Shui si poti opta pentru urmatoarele 2 variante: yin si yang sau elemente feng shui .

Yin si Yang reprezinta energiile feminine si masculine, iar balanta se regaseste intre cele 2 extreme. Spre exemplu, daca biroul tau se afla intr-un spatiu amenajat yang cu tavan inalt, culori deschise, mobilier unghiular si multa lumina naturala, trebuie sa echilibrezi spatiul cu energie yin. In acest sens, poti adauga forme curbate, culori inchise, perdele etc.

Elementele feng shui sunt reprezentate prin elementele naturale de lemn, pamant, metal, foc si apa. Daca lucrezi intr-un birou luminos (element de foc), in care predomina culorile deschise incluzand dulapuri metalice, calculatoare, faxuri (metal), trebuie sa adaugi si alte elemente, spre exemplu flori (lemn), culori pamantii (elementul pamant) si un acvariu care simbolizeaza elementul apa.

5.Opteaza pentru culori Feng Shui potrivite pentru birou

Culorile au un impact remarcabil asupra bunastarii tale fizice si psihologice, de aceea in alegerea acestora, trebuie sa ai in vedere care sunt culorile potrivite pentru un birou amenajat in stil Feng Shui si care sunt cele mai frecvente efecte psihologice ale culorilor.

Galben pal, auriu pal, portocaliu pal, verde pal si albastru-verzui sunt intotdeaua culori adecvate, iar adaugarea de alb va spori gradul de claritate si concetrare mental

6. Incorporeaza eliberatori de stres

Mentine stresul si iritabilitatea la nivele minime alegand elemente de mobilier care au colturi rotunjite. Evita lumina orbitoare deoarece poate cauza iritabilitate si oboseala si adauga muzica sau miros de uleiuri esentiale.

About The Author