Blog
feb. 07

Generali Romania Asigurare Reasigurare

In anul 1993 Generali revine pe piata din Romania, dupa o pauza de 45 de ani. Astfel, se infiinteaza societatea Generala Asigurari S.A., avand capital mixt italiano-roman, actionarii fiind Assicurazioni Generali (51%) si alte 4 companii romanesti, activitatea vizand in principal asigurarile generale. In anul 1999, Generali Holding Vienna preia pachetul majoritar de actiuni, iar numele companiei devine GENERALI Asigurari.

In pofida mediului economic dificil, in numai doi ani compania, care vindea doar asigurari generale si cu preponderenta corporate, si-a completat portofoliul si cu asigurari de viata si s-a concentrat pe vanzarea de asigurari si pentru persoane fizice, lansand noi produse adaptate cerintelor clientilor sai, persoane fizice.

In 2007, Generali Romania se lanseaza pe recent infiintata piata a pensiilor private obligatorii din Romania, reusind performanta de a se situa, la doar un an de la lansarea companiei Generali Pensii, in topul primilor 3 administratori, cu un numar de aproape 500.000 de participanti si o cota de piata de 9,4%. Tot in 2007, tarile din Europa Centrala si de Est ale Grupului Generali intra sub coordonarea noului Holding, cu sediul la Praga, Generali CEE Holding B.V. Noua entitate este rezultatul join-venture-ului realizat de Grupul Generali si Grupul ceh PPF pentru operatiunile din Europa Centrala si de Est.

Anul 2009 marcheaza intrarea companiei Generali Pensii pe piata pensiilor facultative (Pilonul III), dar si achizitionarea de catre Generali CEE Holding a companiei de asigurare ARDAF, care devine, astfel, parte a Grupului Generali. In anul 2011 Generali Asigurari si Ardaf fuzioneaza dand nastere unei noi companii, Generali Romania, o companie mai puternica in piata romaneasca de asigurari.

Compania a fost premiata in ultimii 9 ani pentru calitatea serviciilor si pentru fair-play-ul demonstrat in relatia cu clientii. Iar in 2014 a primit Premiul Produsul Anului in asigurari generale, pentru Polita Multi-Risc IMM. Generali este prezenta in toate orasele importante ale tarii, cu peste 88 de agentii si puncte de lucru, reusind in fiecare zi sa protejeze in mod activ si sa imbunatateasca calitatea vietii oamenilor.

Date companie:

Denumire: Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A.

CUI: 2886621

Sediu social: Piata Charles de Gaulle, Nr.15, Sector 1, Bucuresti

www.generali.ro

 

About The Author